Exšampión Brabham krajanovi Webberovi neverí: "O titul prišiel v Kórei"

NETKY.SK • 29 Október 2010, 11:56 • 2 min
Exšampión Brabham krajanovi Webberovi neverí: "O titul prišiel v Kórei"

Exšampión Brabham krajanovi Webberovi neverí: "O titul prišiel v Kórei"

slovakia

left justify in out

Trojnásobný šampión formuly 1 Austrálčan Jack Brabham si myslí, že jeho krajan Mark Webber prišiel o šancu získať titul vo vrcholiacej sezóne.
      Webber dve podujatia pred koncom ročníka figuruje na 2. mieste klasifikácie jazdcov, na vedúceho Španiela Fernanda Alonsa stráca 11 bodov. Zďaleka tak nie je rozhodnuté o tom, kto bude novým šampiónom efjednotky, Brabham však Webbera pred VC Brazílie a Abú Zabí už v predstihu odpísal: "Mať majstra sveta z Austrálie by znamenalo veľa pre mňa aj pre celú krajinu, ale myslím si, že Webber o svoju šancu prišiel minulý víkend," vyhlásil Brabham, ktorý vystúpil na piedestál F1 v rokoch 1959, 1960 a 1966. Po ňom už mala Austrália majstra sveta len v osobe Alana Jonesa, ktorý vyhral seriál pred 30 rokmi (1980).
      Webber prišiel o pozíciu lídra šampionátu na nedeľňajšej VC Kórejskej republiky, na ktorej vypadol už v 19. kole po náraze do bariér. "Samozrejme, že Markovi držím palce. Verím, že nakoniec vyhrá, ale skôr si myslím, že sa mu to nepodarí. Je to výborný pretekár, ale žiaľ, robí veľa chýb. Potvrdil to aj minulý víkend," dodal Brabham.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies