Ewan McGregor predstavil v Toronte svoj režisérsky debut

NETKY.SK • 11 September 2016, 10:13 • 2 min
Ewan McGregor predstavil v Toronte svoj režisérsky debut

TORONTO - Na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte uviedli v sobotu vo svetovej premiére drámu American Pastoral, ktorá je režisérskym debutom herca Ewana McGregora.

slovakia

left justify in out

Film zachytáva zrútenie sociálneho a hodnotového systému a jeho dopad na inak dokonalú americkú rodinu. Tú navždy poznačili udalosti spojené s politickým vypätím na rozhraní šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov.


Príbeh inšpirovaný románom Americká idyla (1997), za ktorý získal Philip Roth Pulitzerovu cenu, skúma zložitý vzťah medzi otcom a dcérou, ktorá sa ako odpoveď na vojnu vo Vietname nechá vo svojich šestnástich rokoch zradikalizovať. Rodinné šťastie a duševná integrita bývalého univerzitného športovca a Miss New Jersey sa rozplynie v okamihu, keď ich dcéra Merry vymení život ako vystrihnutý z románu za život násilnej aktivistky.


„Režírovať film je niečo, po čom som túžil už veľmi dlho. Chcel som byť hlbšou súčasťou celkového kreatívneho procesu, byť zainteresovaný od začiatku po úplný koniec,“ vysvetlil svoje rozhodnutie McGregor. „Bolo pre mňa nesmierne kľúčové zachytiť esenciu knihy čo najvernejšie. Čítaním románu som žil viac ako deväť mesiacov. Keď konečne prišlo na režírovanie, snažil som sa najmä o to, aby každá scéna bola rovnako dôležitá, a tak som k tomu aj pristupoval,“ vyjadril sa po premiére herec a režisér v jednej osobe.


Po boku Ewana McGregora si v snímke zahrali aj Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Uzo Aduba a Molly Parker.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies