Ewan McGregor bude režírovať film American Pastoral

NETKY.SK • 19 Február 2015, 16:02 • 2 min
Ewan McGregor bude režírovať film American Pastoral

USA - Škótsky herec Ewan McGregor bude režírovať snímku American Pastoral.

slovakia

left justify in out

Scenár filmu napísal John Romano podľa rovnomennej knihy Philipa Rotha, ktorá vyšla v českom preklade v roku 2009 pod názvom Americká idyla. V novinke si zahrajú 43-ročný McGregor, Dakota Fanning alebo Jennifer Connelly. Snímku, ktorá bude McGregorovým celovečerným režisérskym debutom, by mali začať nakrúcať v septembri v Pittsburghu.

 

Dej filmu, ktorý mal režírovať Phillip Noyce, sa zameria na príbeh Seymoura "Swede" Levova v podaní McGregora. Ten bol počas školy úspešným športovcom, ktorý sa oženil s bývalou kráľovnou krásy (Connelly) a zdedil otcovu firmu. Ideálny život sa však zmení po tom, ako sa v 60. rokoch minulého storočia ich dcéra (Fanning) pridá k hnutiu bojujúcemu proti vojne vo Vietname. 

 

Ewan McGregor sa počas kariéry objavil vo vyše 60 filmoch a seriáloch a stvárnil niekoľko nezabudnuteľných postáv. V dráme Trainspotting (1996) si zahral narkomana Marka Rentona, na konte má tiež rolu Obi-Wana Kenobiho z trilógie Star Wars (1999, 2002, 2005), stvárnil básnika Christiana vo filmovom muzikáli Moulin Rouge (2001) a tiež Edwarda Blooma vo Veľkej rybe (2003) režiséra Tima Burtona. Získal napríklad dve European Film Awards, jednu Satellite Award, dve nominácie na Zlatý glóbus a tri na Screen Actors Guild Award. Nedávno sa objavil napríklad v snímke Charlie Mortdecai (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies