Ewa Kopaczová: Poľsko prijme iba symbolický počet utečencov

NETKY.SK • 21 September 2015, 07:18 • 2 min
Ewa Kopaczová: Poľsko prijme iba symbolický počet utečencov

VARŠAVA - Poľská premiérka Ewa Kopaczová dnes povedala, že Poľsko prijme iba symbolický počet utečencov, oveľa menej, ako keď v 90. rokoch prijalo vyše 80.000 Čečencov. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V oznámení, ktoré urobila pred mimoriadnym summitom EÚ k migračnej kríze, plánovaným na stredu, Kopaczová zopakovala, že Poľsko prijme iba utečencov a neprijme ekonomických migrantov.


"Môžem dnes povedať, že ich nebude príliš veľa. Rozhodne oveľa menej ako v 90. rokoch, kedy Poľsko prijala vyše 80.000 utečencov z Čečenska," povedala premiérka vo vysielaní verejnoprávnej televízie. "Počet utečencov, ktorých by sme prijali, je symbolický, predstavuje iba malú časť celku," dodala. Kopaczová sa skoršie v septembri vyjadrila, že Poľsko zvažuje zvýšenie počtu migrantov, ktorých je ochotné prijať, z pôvodne deklarovaných 2000.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies