Evolúcia: Podľa Darwinej teórie ľuďom v budúcnosti zmiznú niektoré časti tela!

NETKY.SK • 27 Október 2017, 14:59 • 2 min
Evolúcia: Podľa Darwinej teórie ľuďom v budúcnosti zmiznú niektoré časti tela!

Život sa neustále vyvíja a mení. Ľudská rasa prešla viacerými etapami a nepochybne nás čaká ďalšia, keď homo sapiens sapiens nahradí niečo „dokonalejšie“.

slovakia

left justify in out

Evolučný teoretik Charles Darwin v prvej kapitole svojej knihy „Pôvod človeka a pohlavný výber“ tvrdí, že niektoré časti ľudského tela budú v budúcnosti minulosťou alebo úplne zbytočné.


Z ľudského tela by malo zmiznúť toto:

 

Prsty na nohách

Vedci prišli na to, že kedysi bolo centrum rovnováhy v oblasti strednej línie chodidla. Preto boli prsty dôležité na udržanie rovnováhy. Avšak postupným vývojom sa centrum rovnováhy posunulo smerom k palcom čím prsty strácajú svoju pôvodnú funkciu.

 

img

 

Nosové dutiny

Často spôsobujú problémy, pretože sa rýchlo upchávajú a zapália. Pre naše telo sú údajne nadbytočné a tiež by mali ísť preč.

 

Ušný hrbolček

Na ušiach niektorých ľudí si môžete všimnúť malý špic alebo hrboľček, podobný tomu, ktorý zakončuje uši zvierat. Podľa Darwina sú zvyškami špicatých uší cicavcov, slúžiacich im na lepšie rozoznávanie vzdialených zvukov. V dnešnej dobe to už nie je potrebné, takže v budúcnosti by mali byť čoraz zriedkavejšie.

 

img

 

Zuby múdrosti

Naši predkovia konzumovali veľa surového mäsa a iných tvrdých jedál, ktoré sa ťažko žuli. Zuby múdrosti im pri tom významne pomáhali, no moderný človek sa bez nich zaobíde, a tak evolúcia časom odstráni „zo zoznamu súčiastok.“

 

Dlhý sval na ruke

Už ho má len 11% ľudí. Naši predkovia museli pre svoje prežitie vykonávať viac a omnoho ťažšej fyzickej aktivity. Dôležité boli pre nich silné ruky, no v súčasnosti mnohým stačí len „palec na telefón“. Podľa Darwina dlhý sval dnes skutočne nepotrebujeme, len ak ste športovec v ťažšej váhovej disciplíne.

 

img

 

img

 

Mužské bradavky

V počiatočných štádiách vývoja plodu majú všetky deti bradavky aj keď ešte nie je „rozhodnuté“ o ich pohlaví. Tento jav existuje nielen u ľudí, ale aj u iných cicavcov. Keďže v mužskom tele sa nedokáže tvoriť mlieko a ani nemusí, ich bradavky sú zbytočné a podľa Darwina časom zaniknú. Avšak bradavky sa na mužskom tele držia už vyše dva milióny rokov a odjakživa boli zbytočné, prečo by mali zrazu zaniknúť? Darwin asi vie...


Chlpy na tele

Ľudia sa už dlhé tisícročia obliekajú a chlpy na tele tak strácajú význam. Dokonca aj klíma sa mení. Akurát obočie stále chráni oči pred stekajúcim potom z čela a chlpy v nose zabraňujú nadmernému vdychovaniu prachu. Teória hovorí, že ľudia budú v budúcnosti úplne holí – bez chlpov. Aspoň vlasy by mohli ostať... :(

 

img

 

Husia koža

Za tento jav sú zodpovedné hladké svaly vlasových folikulov. Čo sa týka niektorých zvierat, je to nevyhnutné, pretože týmto spôsobom zastrašujú svojich nepriateľov. My ľudia to nepotrebujeme a je možné, že v budúcnosti už tento jav ani nezažijeme.

 

Kostrč

Jedná sa o poslednú časť chrbtice, ktorá slúžila ako chvost u cicavcov. Dnešná kostrč sa pre ľudí stala len vrodeným pozostatkom bez funkcie.

 

Krčné rebrá

Už sa vyskytujú iba v 1% populácie a sú vyvinuté iba na jednej strane. V súčasnosti tieto kosti spôsobujú viac škody ako úžitku, pretože majitelia krčného rebra trpia problémami s tepnami.

 

Čo myslíte, budeme za 300 rokov holí, bez svalov a prstov na nohách? 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies