Everton zvíťazil nad Arsenalom 3:0, Liverpool zdolal West Ham 2:1

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 08:10 • 2 min
Everton zvíťazil nad Arsenalom 3:0, Liverpool zdolal West Ham 2:1

LONDÝN - V 33. kole anglickej futbalovej Premier League zvíťazil Everton nad Arsenalom 3:0 a natiahol šnúru víťazných zápasov v lige na poltucet.

slovakia

left justify in out

Domáci sa ujali vedenia už v 14. min, keď najskôr strelu Romela Lukakua brankár Szczesny vyrazil, ale dobiehajúci Steven Naismith vrátil loptu za chrbát gólmana Arsenalu. V 34. min poslal "karamelky" do dvojgólového vedenia Lukaku, ktorý po sóle z pravej strany poslal loptu do ľavého dolného rohu bránky hostí. Gólovú bodku zápasu dal v 61. min Mikel Arteta, ktorý pri obrannom zákroku proti Mirallasovi usmernil loptu za chrbát vlastného brankára.

FC Liverpool, v základnej zostave s Martinom Škrtelom, zvíťazil na ihrisku West Hamu United vďaka dvom premeneným pokutovým kopom Stevena Gerrarda 2:1 a opäť sa vrátil na čelo tabuľky Premier League s dvojbodovým náskokom pred FC Chelsea a štvorbodovým pred tretím Manchestrom City.

"Citizens" však majú oproti vedúcemu duu o dva odohraté zápasy menej. Hostia sa ujali vedenia v 44. minúte, keď kapitán Liverpoolu premenil pokutový kop nariadený za hru rukou Jamesa Tomkinsa v šestnástke. "Kladivári" však v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnali, keď po rohovom kope a zmätku v obrane Liverpoolu dokopol loptu do bránky Guy Demel. V 70. minúte domáci brankár Adrian fauloval v šestnástke jedného z hráča hostí a nariadený pokutový kop opäť premenil Steven Gerrard.

Sumár 33. kolo:

Everton - Arsenal Londýn 3:0 (2:0)
Góly: 14. Naismith, 34. Lukaku, 61. Arteta (vlastný gól).

West Ham United - FC Liverpool 1:2 (1:1)
Góly: 45.+2 Demel - 44., 71. (oba z pok. kopov) Gerrard. M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies