Everton a Wigan sa dohodli na odstupnom za trénera Martíneza

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 12:40 • 2 min
Everton a Wigan sa dohodli na odstupnom za trénera Martíneza

LONDÝN - Anglické futbalové kluby FC Everton a Wigan Athletic dospeli k dohode ohľadom výšky odstupného za trénera Roberta Martíneza.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že liverpoolsky klub do konca týždňa potvrdí Španiela ako nového kormidelníka A-tímu FC Everton. Informáciu o finančnej kompenzácii zverejnil prezident Wiganu Dave Whelan. "Prezident FC Everton Bill Kenwright a ja sme dospeli k dohode," povedal Whelan pre BBC Sport. Wigan by mal za uvoľnenie kouča údajne zinkasovať 1,5 milióna libier. "Po návrate z Evertonu mi Roberto povedal, že sa nachádza v užšom výbere posledných dvoch - troch kandidátov. Následne ma kontaktoval prezident klubu a rokovali sme o výške odstupného, na ktorej sme sa v pondelok večer dohodli," referoval Whelan a dodal: "Robertovi prajem v budúcom pôsobisku všetko dobré."

FC Everton informácie o angažovaní Martíneza dosiaľ nepotvrdil a informoval, že s trénerom sa ešte nedohodol. "V reakcii na trochu predčasné správy, ktoré boli uverejnené, FC Everton oznamuje, že stále prebiehajú rokovania v súvislosti s uvoľneným postom hlavného trénera. I keď v priebehu posledných dní registrujeme posun vpred, klub oznámi podrobnosti až vtedy, keď dôjde k definitívnemu spečateniu dohody," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu. 

Tridsaťdeväťročný Martínez pôsobil vo Wigane od roku 2009, v uplynulej sezóne sa postaral o historický úspech pre klub ziskom Anglického pohára (FA Cupu), ale nezabránil zostupu z Premier League. Ihneď po uvoľnení z Wiganu sa začalo špekulovať o tom, že by Martínez mohol nahradiť v Evertone odchádzajúceho Davida Moyesa, ktorý prevzal v Manchestri United trénerskú taktovku po škótskom krajanovi Alexovi Fergusonovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies