Everton a Fulham sa zamerali na Dudu

NETKY.SK • 9 December 2014, 10:04 • 2 min
Everton a Fulham sa zamerali na Dudu

VARŠAVA - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda, ktorý sa v krátkom čase vypracoval v drese Legie Varšava na jednu z najväčších hviezd najvyššej poľskej súťaže, je v hľadáčiku Evertonu, angažovať by ho chcel aj Fulham.

slovakia

left justify in out

Sninský rodák upútal skautov "The Toffies" v zápasoch predkola Ligy majstrov proti Celticu Glasgow a odvtedy ho pozorne sledujú. Zástupcovia liverpoolskeho klubu boli na posledných štyroch zápasoch Legie. Poľský klub si cení Slováka na sedem miliónov libier, Everton údajne ponúka okolo 3,5 milióna.

 

Dudu sledoval aj skaut Fulhamu Milan Holub, ktorý po zápase s Górnikom Zabrze hovoril o slovenskom stredopoliarovi s viacerými zástupcami Legie. Duda sa netají túžbou pôsobiť v budúcnosti v niektorej z elitných európskych líg. "Som nesmierne vďačný Košiciam, ale aby som sa posunul v kariére vpred, musel som odísť do iného klubu. Keby som z Košíc odišiel o rok alebo dva, mohlo byť neskoro. Prestup do Legie bol dobrý krok pre môj rozvoj. Nemôžem však sľúbiť, že tu zostanem do konca kariéry. O rok - dva by som chcel skúsiť silnejšiu súťaž, najradšej by som šiel do mojej obľúbenej anglickej Premier League. Myslím si, že poľská Ekstraklasa je dobrá ´trampolína´ pre mladých hráčov, " vyhlásil nedávno pre portál sportowefakty.pl Duda, ktorý minulý piatok oslávil 20. narodeniny. Zaujímavosťou je, že sa narodil v rovnaký deň ako iný Slovák, ktorý v minulosti pôsobil v spomenutom varšavskom klube - brankár Ján Mucha. Reprezentačný gólman SR je však o 12 rokov starší. 

 

Duda má údajne podľa poľských médií s Legiou dohodu, podľa ktorej do konca sezóny neodíde do iného klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies