Evanjelickú cirkev opustilo za dva dni vyše 4 000 Fínov kvôli ministrovi

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 10:58 • 2 min
Evanjelickú cirkev opustilo za dva dni vyše 4 000 Fínov kvôli ministrovi

HELSINKI - Na protest proti verbálnej kritike homosexuálnych manželstiev a umelého prerušenia tehotenstva zo strany fínskeho ministra vnútra Päiviho Räsänena opustilo rady fínskej evanjelickej luteránskej cirkvi v uplynulých dvoch dňoch viac ako 4000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Kresťanský demokrat vo vystúpení na straníckej akcii v meste Kankaanpää minulý víkend ostro odsúdil eutanáziu, umelé prerušenie tehotenstva, ale aj iniciatívy podporujúce uzatváranie manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia.

Po jeho prejave sa prudko stúpol počet ľudí, vystupujúcich z cirkvi, o čom svedčí aj zvýšený nápor na špeciálne na tento účel zriadený webový server. Väčšina tých, ktorí vystúpili z cirkvi, svoj krok zdôvodnila "fanatizmom" a "nezodpovednosťou" ministra vnútra.

Arcibiskup Kari Mäkinen, najvyšší predstaviteľ fínskej evanjelickej luteránskej cirkvi, prostredníctvom Twitteru informoval, že ministrove slová môžu vyvolať súhlasné i kritické postoje, avšak neodzrkadľujú názor cirkvi. Už v roku 2010 vyvolal Räsänenov televízny slovný útok na homosexuálov masový odchod veriacich z radov cirkvi. Vtedy tak urobilo viac ako 40.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies