Evanjelickí biskupi povzbudzujú ľudí, aby pri sčítaní vyznali svoju vieru

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 07:49 • 2 min
Evanjelickí biskupi povzbudzujú ľudí, aby pri sčítaní vyznali svoju vieru

Evanjelickí biskupi povzbudzujú ľudí, aby pri sčítaní vyznali svoju vieru

slovakia

left justify in out

img

Pastiersky list Zboru biskupov Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku čítajú dnes počas slávnostných služieb Božích v evanjelických chrámoch po celom Slovensku.
      "Ako veriaci ľudia vieme, že skutočnou podstatou Veľkej noci je niečo úplne iné ako množstvo reklamy, ktorá neobchádza ani kresťanské sviatky, či obchody plné veľkonočných sladkostí a dekorácií. Je to skutočnosť, že Boží syn Ježiš Kristus zomrel za naše hriechy na golgotskom kríži a v tretí deň vstal z mŕtvych," zdôrazňujú členovia Zboru biskupov ECAV v pastierskom liste.
      Evanjelickí biskupi súčasne poukazujú na to, že o skutočnosti Ježišovho vzkriesenia svedčí úplne jednoznačne celá Nová zmluva. Konštatujú, že "naši predkovia evanjelici veľmi dobre poznali slová z Písma svätého. Nehanbili sa smelo priznať ku vzkriesenému Kristovi a k ECAV na Slovensku, vedeli, kam patria a boli veľmi radi, že môžu mať svoje kostoly, školy aj iné inštitúcie".
      Generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu ECAV Milan Krivda a biskup Východného dištriktu cirkvi Slavomír Sabol v liste povzbudzujú veriacich, aby znovu využili možnosť a pri sčítaní obyvateľstva, ktoré bude od 13. mája do 6. júna, sa priznali k svojej cirkvi.
      "Žijeme v krajine, kde je sloboda vierovyznania a každý sa môže bez strachu priznať k svojej viere v Trojjediného Pána Boha. Tým, že sa prihlásime, dáme o sebe vedieť, že na Slovensku sú aj evanjelici augsburského vierovyznania, ktorí sa za svoju vieru nehanbia a evanjelium Pána Ježiša im nie je ľahostajné, ale je pre nich prameňom  viery a pravidlom života", uviedli evanjelickí biskupi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies