Evanjelici opäť rozdávali humanitárnu pomoc utečencom v Maďarsku

NETKY.SK • 11 September 2015, 18:26 • 2 min
Evanjelici opäť rozdávali humanitárnu pomoc utečencom v Maďarsku

BRATISLAVA - Evanjelici spolu s Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety vo štvrtok 10. septembra opäť vycestovali na pomoc ľuďom v utečeneckom tábore pri Röszke v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Podľa Jany Gasperovej z Evanjelickej diakonie Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV, nepriaznivé daždivé počasie, klesajúce teploty, hlavne chladné noci zhoršili už aj tak dosť nepriaznivú situáciu utečencov.

 

Humanitárnu pomoc do tohto tábora priviezli dobrovoľníci prvýkrát začiatkom týždňa. "Po našej prvej návšteve sme sa preto opäť rozhodli priviezť ďalšiu humanitárnu pomoc do neoficiálneho utečeneckého tábora, ktorý sa vytvoril v poli pri železničnej trati, lebo oficiálny tábor je preplnený. Na mieste sme v neutíchajúcom daždi rozdávali pršiplášte, spacie vaky a stany," uviedla.

 

S dobrovoľníkmi prišli aj dvaja lekári, pôvodom zo Sýrie, ktorí žijú dlhodobo na Slovensku. "Najčastejšie zdravotné problémy boli prechladnutie, hnačky u detí, odreniny na nohách a drobné zranenia z cesty. Výhodou našich lekárov bolo, že vedeli s utečencami komunikovať po arabsky, kurdsky aj sýrsky. Každý z našich lekárov priviezol lieky pre asi 100 utečencov," dodala Gasperová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona