Evakuovaní obyvatelia sa už vracajú domov

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 18:46 • 2 min
Evakuovaní obyvatelia sa už vracajú domov

LAC-MÉGANTIC 9. júla (SITA/Reuters) - Evakuovaní obyvatelia kanadského mestečka Lac-Mégantic, kde v sobotu prišlo k sérii obrovských výbuchov po vykoľajení vlaku, sa už začínajú vracať do svojich domovov. Ich evakuáciu nariadili miestne úrady okamžite po katastrofe, ktorá si oficiálne vyžiadala zatiaľ 13 obetí, vzhľadom na obrovský počet nezvestných však tento počet môže narásť až na 50.

slovakia

left justify in out

O postupnom návrate asi 1200 evakuovaných obyvateľov informovala starostka šesťtisícového mestečka Collette Roy-Larochová. Asi 50 miestnych obchodov a výrobných závodov však stále zostáva zatvorených.

K tragédii v meste Lac-Mégantic došlo v sobotu nadránom miestneho času po tom, ako zo stanice vzdialenej 13 kilometrov ušla odstavená súprava 72 vozňov naložených ropou. Séria výbuchov a požiar úplne zničili asi 30 budov a okolo 2000 ľudí museli evakuovať. Plamene sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po vyše 18 hodinách. Príčina nešťastia je v štádiu vyšetrovania. Hovorca železničnej spoločnosti Montreal, Maine & Atlantic Railway, ktorej súprava patrila, pre agentúru AFP uviedol, že vozne sa z neznámeho dôvodu rozbehli po zastavení v susednom meste Nantes, kde sa mala striedať vlaková čata. Vlak smeroval z amerického štátu Severná Dakota do rafinérie v kanadskej provincii New Brunswick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona