Evakuovaní obyvatelia Colorada sa po záplavách vracajú domov

NETKY.SK • 17 September 2013, 08:59 • 2 min
Evakuovaní obyvatelia Colorada sa po záplavách vracajú domov

WASHINGTON - Evakuovaní obyvatelia amerického Colorada sa po niekoľkých dňoch zrážok a záplav začali vracať do svojich domovov, pričom dnes sa v oblasti aj vyčasilo. Ustupujúca voda odhalila zvalené domy, prevrátené autá a zapáchajúcu vrstvu blata, opisuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Záchranári pokračovali v hľadaní ľudí, ktorí zostali odrezaní od sveta. Podľa agentúry Sinchua ide o najväčšiu záchrannú operáciu v USA od hurikánu Katrina v roku 2005. Počet obetí a nezvestných obyvateľov bolo ťažké presne určiť. Predstavitelia úradu pre mimoriadne situácie štátu Colorado potvrdili osem obetí, ale miestne zložky stále vyšetrujú okolnosti smrti dvoch osôb.

V riečke v Colorado Springs sa dnes našlo telo muža, avšak úrady zatiaľ neurčili, či jeho smrť súvisela so záplavami. V meste Idaho Springs v okrese Clear Creek zahynul 83-ročný muž, pod ktorým sa uvoľnila zem a strhla ho rieka. V horskom teréne v Colorade zasahovalo 21 vrtuľníkov, ktoré prinášali zásoby a v prípade potreby odviezli ľudí. Počet nezvestných klesol z vyše 1200 osôb na zhruba polovicu. Záchranári sa dostali k ďalším ľuďom a operátori obnovovali telefonické spojenie.

Coloradský guvernér John Hickenlooper pre televíziu NBC povedal, že množstvo ľudí pred piatimi dňami stratilo možnosť pripojiť sa k internetu, telefonovať z mobilných telefónov či pevných liniek, a na to treba myslieť. Vyjadril veľkú nádej, že väčšina nezvestných je v poriadku a dajú o sebe vedieť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies