Evakuované školy v kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda sú bezpečné

NETKY.SK • 22 September 2016, 08:40 • 2 min
Evakuované školy v kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda sú bezpečné

TORONTO - Evakuácia škôl v najmenšej kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda sa dnes dotkla viac než 19.000 študentov.

slovakia

left justify in out

Polícia dostala varovanie pred umiestnením výbušných zariadení do viacerých tamojších škôl. Po prehľadaní všetkých evakuovaných objektov policajti nič podozrivé nenašli, informovala agentúra AP.


Informácia o bombovej hrozbe prišla dnes ráno miestneho času faxom do kancelárie Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP) v hlavnom meste Ottawa.


Školy na uvedenom ostrove upovedomili do desiatich minút, povedal novinárom predstaviteľ polície Kevin Bailey. "Nenašla sa žiadna hrozba, všetci sú v bezpečí," dodal.


"V správe sa písalo, že vo viacerých školách sú umiestnené bomby a dnes ich odpália," pokračoval Bailey s tým, že odosielateľa zatiaľ neidentifikovali. Evakuácia sa vzťahovala na viac ako 60 škôl s anglickým a francúzskym vyučovacím jazykom. Žiakov previezli autobusmi na bezpečné miesta.


V dôsledku podobných vyhrážok dnes podľa Baileyho evakuovali aj tri univerzity v susednej provincii Nové Škótsko.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies