Evakuovali azylové centrum, kde býval útočník z obchodu IKEA

NETKY.SK • 15 August 2015, 17:16 • 2 min
Evakuovali azylové centrum, kde býval útočník z obchodu IKEA

ŠTOKHOLM - Švédska polícia našla dnes skoro ráno dve tašky so zápalnými kvapalinami v azylovom centre, kde bol ubytovaný Eritrejčan, ktorý v pondelok 10. augusta dobodal na smrť dvoch ľudí v obchodnom dome s nábytkom IKEA v meste Västeras.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu švédskeho prisťahovaleckého úradu Fredrika Bengtssona.

 

Hovorca Bengtsson dnes oznámil, že z azylového centra v meste Arboga v strednom Švédsku evakuovali 83 obyvateľov. Polícia nikoho nezatkla.

 

Hovorca dodal, že polícia má posilnené hliadky v azylovom centre už od pondelka, keď 36-ročný Eritrejčan zabil nožom Švédku a jej dospelého syna v obchode vo Västeras, približne 115 kilometrov západne od metropoly Štokholm.

 

Nie je jasné, či dnešný nález súvisí so štvrtkovým zhromaždením, na ktorom malá skupina protestujúcich skandovala pred azylovým centrom protiprisťahovalecké heslá a hádzala vajíčka.

 

Švédsky imigračný úrad už skôr uviedol, že v pondelok, len pár hodín pred činom, informoval muža, že mu bola zamietnutá žiadosť o povolenie k pobytu a bude čoskoro deportovaný do Talianska.

 

Polícia nenašla žiadne spojenie medzi podozrivým a jeho obeťami, 55-ročnou ženou a jej 27-ročným synom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies