Evakuáciu na londýnskom letisku spôsobil Francúz

NETKY.SK • 14 November 2015, 18:45 • 2 min
Evakuáciu na londýnskom letisku spôsobil Francúz

LONDÝN - Londýnska polícia dnes informovala, že mužom, ktorý zapríčinil preventívnu evakuáciu severného terminálu letiska Gatwick, bol 41-ročný Francúz.

slovakia

left justify in out

Muža zadržali ešte pred turniketmi, kde prebieha bezpečnostná kontrola cestujúcich. Muž upútal pozornosť, keď sa podozrivý predmet snažil vyhodiť do smetnej nádoby v letiskovej hale.

 

Polícia muža vzápätí zadržala a špecializovaný tím potom podozrivý predmet podrobil kontrole a zlikvidoval riadenou explóziou.

 

Polícia opísala dnešnú evakuáciu na sociálnej sieti Twitter síce len ako prevenciu, avšak k tomuto incidentu došlo v čase zvýšených obáv, ktoré v Británii panujú po piatkových nočných teroristických útokoch v Paríži.

 

Polícia v odozve na tieto atentáty, pri ktorých bolo vo francúzskej metropole zabitých najmenej 127 ľudí, ohlásila na letiskách i v miestach väčších hromadných akcií a udalostí dodatočné bezpečnostné opatrenia.

 

Gatwick je druhým najrušnejším letiskom v Spojenom kráľovstve.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona