Evakuáciu ľudí z Aleppa neobnovili ani dnes ráno

NETKY.SK • 17 December 2016, 09:34 • 2 min
Evakuáciu ľudí z Aleppa neobnovili ani dnes ráno

BEJRÚT - Evakuácia ľudí z východného Aleppa v Sýrii bude môcť pokračovať až po tom, ako sýrski povstalci umožnia presun chorých a zranených osôb z dvoch šiitských, provládne orientovaných dedín. Informovala o tom dnes ráno sýrska štátna televízia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Evakuácia dedín Fúa a Kafarjá v severozápadnej provincii Idlib je podľa sýrskych médií poslednou prekážkou v obnovení presunu ľudí z východných, ťažko skúšaných častí mesta Aleppo, ešte donedávna kontrolovaných povstalcami. Provincia Idlib je pod kontrolou protivládnej opozície.

 

Opozičná organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne uviedla, že v týchto dedinách čaká na presun približne 4000 civilistov, medzi ktorými sú aj ranení.

 

Evakuácia civilistov a povstalcov z východného Aleppa je súčasťou dohody o prímerí v meste, ktorú dosiahli vláda sýrskeho prezidenta Bašára Asada a povstalci. Znovuobsadenie mesta a odsun rebelov z neho pokladá Asad za svoje veľké víťazstvo.

 

Sýrska vláda však v piatok pozastavila evakuáciu civilistov a povstalcov z enklávy vo východnom Aleppe, pretože podľa jej slov rebeli porušili podmienky dohody o prímerí. Sýrska štátna televízia informovala, že evakuáciu pozastavili po tom, ako povstalci ostreľovali konvoj na jednom z výjazdov z enklávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies