V Londýne evakuovali okolie London Bridge aj budovu BBC

NETKY.SK • 1 December 2015, 18:31 • 2 min
V Londýne evakuovali okolie London Bridge aj budovu BBC

LONDÝN – Stovky ľudí boli evakuovaní z oblasti v blízkosti London Bridge po správach, že neďaleko našli podozrivý predmet.

slovakia

left justify in out

Krátko po 12.30 miestneho času dorazili na Tooley Street policajti zo Southwarku a špecialisti z Metropolitan Police. Podľa svedkov boli evakuovaní stovky ľudí z nákupného centra Hay’s Galleria naproti stanici pri London Bridge.

 



Ľudia, ktorí sa v tých chvíľach nachádzali v blízkosti, okamžite začali na Twitteri opisovať situáciu. "Pri London Bridge prebieha evakuácia mnohých budov," napísal Yannick Roux.

Polícia uvalila na tieto udalosti informačné embargo.

 



Aktualizácia: Uzávierka Tooley Street bola zrušená a nákupné centrum Hay’s Galleria bolo znovu otvorené.

 

Kvôli podozrivému autu evakuovali aj budovu BBC

 

Budovu britskej vysielacej spoločnosti BBC v Londýne a viacero ďalších úradov v jej okolí dnes nakrátko evakuovali pre prítomnosť podozrivého vozidla. Na svojom internetovom portáli o tom informuje spravodajský kanál ITV News.

 

V krátkej zverejnenej správe sa uvádza, že budovu BBC - známu ako New Broadcasting House - museli opustiť pracovníci. Podľa citovaného vyjadrenia londýnskej metropolitnej polície sa však medzičasom odvolaný poplach netýkal výhradne BBC. Podozrivé vozidlo bolo zaparkované na priľahlej ulici Regent's Street.

 

Pracovníci BBC zverejnili na internete zábery kordónov, ktoré policajti počas poplachu vytvorili okolo sídla vysielacej spoločnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies