Eva Varholíková-Rezešová podľa svedka pred nehodou vytláčala fiat z pruhu

NETKY.SK • 13 September 2013, 17:24 • 2 min
Eva Varholíková-Rezešová podľa svedka pred nehodou vytláčala fiat z pruhu

BUDAPEŠŤ - Vodič kamióna, ktorý je svedkom číslo šesť v pojednávaní kauzy vlaňajšej tragickej dopravnej nehody Slovenky Evy V., dnes pred súdom v Budapešti vyhlásil, že niekoľko kilometrov pred haváriou vozidlo značky BMW so slovenským evidenčným číslom ohrozovalo v ľavom jazdnom pruhu pomalšie idúci malý fiat.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania denníka Népszabadság vodič nákladného auta, ktorý sa sám prihlásil súdu so svojím svedectvom, povedal, že videl, ako terénne auto BMW divoko blikalo diaľkovými svetlami na Fiat Punto a niekoľkokrát sa k nemu nebezpečne priblížilo. "Myslel som si, že BMW chce vojsť na benzínové čerpadlo, pretože sa zaradilo do odbočovacieho pruhu, potom sa však zaradilo pred moje vozidlo a ďalej išlo za fiatom," dodal svedok z nákladného auta s prívesom.

Dopravný súdny znalec Miklós Kovács spochybnil jeho svedectvo a konštatoval, že nemohol byť svedkom incidentu, ktorý sa stal krátko pred nehodou. Na základe záznamov diaľničnej kamery a obhliadky terénu totiž expert zistil rozpor v čase i mieste vozidla svedka.

Denník poznamenal, že svedectvo má mimoriadny význam z pohľadu obvinenia Slovenky z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Ak sa nedokáže jej vina v tomto bode obžaloby, tak namiesto ôsmich až 10 rokov väzenia dostane kratší trest aj o tri roky, povedali Népszabadságu nemenované súdne zdroje.

Obhajca obvinenej Péter Novák zo záznamov diaľničnej kamery vyzdvihol skutočnosť, že fiat sa dvakrát priblížil k deliacej čiare vozovky bez použitia smerovky, čo síce neznamená, že v čase nehody nezapla smerovky, ale dokázať to bude možné iba veľmi ťažko, píše Népszabadság. Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani v auguste, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies