Eustream oznámil zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom bode Budince

NETKY.SK • 2 December 2016, 14:23 • 2 min
Eustream oznámil zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom bode Budince

BRATISLAVA - Slovenský prepravca plynu Eustream oznamuje dočasné zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom bode Budince.

slovakia

left justify in out

"Za účelom uspokojenia požiadaviek trhu Eustream oznamuje zvýšenie prerušiteľnej kapacity na výstupnom prepojovacom bode Budince. Eustream poskytne dodatočnú kapacitu v objeme 30.000 megawatthodín (Mwh) za deň na obdobie prvého kvartálu budúceho roku, teda obdobie od 1. januára do 31. marca 2017," spresnil Eustream.

 

V pondelok (5.12.) o 12.00 h bude dodatočná kapacita publikovaná na webovej stránke spoločnosti Eustream a bude dostupná prostredníctvom online rezervačnej platformy Eustreamu na zákazníckej zóne.

 

"Všetci záujemcovia s platným rámcovým kontraktom a dostatočnou finančnou zábezpekou si môžu objednať kapacitu na základe princípu FCFS (First-come, first-served, pozn. TASR)," dodal prepravca plynu.

 

eustream, a. s., je prevádzkovateľom prepravnej siete na zemný plyn v SR. Hlavným poslaním spoločnosti je preprava zemného plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Od roku 1972 Eustream prepravil takmer 2,5 bilióna kubických metrov plynu. Eustream vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo 4 až 5 paralelných potrubí v celkovej dĺžke 2332 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom takmer 550 MW.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies