Eustream dostal licenciu na reverzný tok plynu

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 18:14 • 2 min
Eustream dostal licenciu na reverzný tok plynu

BRATISLAVA - Slovensko už začalo s prácami na spustení reverzného toku plynu na Ukrajinu. Ministerstvo hospodárstva SR v pondelok informovalo, že už na túto činnosť vydalo spoločnosti Eustream licenciu.

slovakia

left justify in out

Rezort zároveň potvrdil, že sa v utorok vo Veľkých Kapušanoch uskutočnia avizované rokovania o spätných dodávkach plynu medzi Slovenskom a Ukrajinou. Slovenskú delegáciu povedie minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ukrajinskú minister energetiky a uhoľného priemyslu Jurij Prodan. Prítomní budú aj zástupcovia Európskej komisie ako aj prepravcu plynu, spoločnosti Eustream.

 

"Dodávky plynu na Ukrajinu zo západu a zo Slovenska nie je tak jednoduché zrealizovať. Je tam niekoľko technických špecifík, ktoré treba vyriešiť. Je tu aj zmluvný problém, lebo táto trasa slúži na to, aby bol dodávaný plyn z Gazpromu cez Ukrajinu do Európy," povedal v tejto súvislosti minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský. Ako dodal, Slovensko chce a je pripravené Ukrajine pomôcť. "Ale musíme to robiť tak, aby sa nestratili slovenské a európske záujmy, pretože ten plyn tečie do Európy. A Európa pri všetkých alternatívnych trasách je ešte stále závislá a potrebuje plyn, ktorý prichádza do Európy cez Eustream," povedal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies