Eurozóna stanovila Grécku šesťdňové ultimátum

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:10 • 2 min
Eurozóna stanovila Grécku šesťdňové ultimátum

ATÉNY 9. apríla (SITA, Reuters) - Zástupcovia ministrov financií členských štátov eurozóny dali Grécku ultimátum šesť pracovných dní, dokedy majú Atény predložiť upravený návrh reforiem.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom vo štvrtok grécky denník Kathimerini. Nezhody v otázke reforiem, ktoré Grécku blokujú prístup k finančnej pomoci, sa snažili zúčastnené strany prekonať v stredu na rokovaniach v Bruseli. "Na predloženie návrhov, ktoré budú prijateľné pre veriteľov, dostala grécka strana konečný termín šesť pracovných dní," uviedol denník. Ministri financií eurozóny budú o Grécku rokovať 24. apríla v lotyšskej metropole Riga a podľa nemenovaného predstaviteľa eurozóny sa diskusia na tomto stretnutí posunie do "kritického bodu". Predstaviteľ gréckej vlády Alekos Flabouraris predtým vo štvrtok vyjadril "stopercentné" presvedčenie, že zo stretnutia v Rige vzíde dohoda.

 

Grécko sa s eurozónou a MMF stále nedohodlo na reformách, ktoré majú krajine odblokovať zadržiavanú finančnú pomoc. Splátku v sume 7,2 mld. eur z končiaceho úverového programu krajina potrebuje na odvrátenie hroziacej platobnej neschopnosti. Grécko minulý týždeň predložilo 26-stranový zoznam reforiem, ktorý však zástupcovia veriteľov označili za vágny a príliš optimistický z pohľadu očakávaných príjmov. Veriteľom tiež chýbajú opatrenia v kľúčových oblastiach, ktorými sú dôchodkový systém a trh práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies