Eurozóna schválila Grécku vyplatenie 2,5 miliardy z úveru

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 14:25 • 2 min
Eurozóna schválila Grécku vyplatenie 2,5 miliardy z úveru

ATÉNY - Grékom sa podarilo zabezpečiť si uvoľnenie 2,5 miliardy eur zo záchranného úveru, ktorý zadlženej krajine pomôže prekonať nasledujúce týždne. Európski lídri totiž odložili diskusiu o gréckom dlhu až na obdobie po septembrových parlamentných voľbách. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje z Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Predstavitelia ministerstiev financií členských štátov eurozóny dnes počas telefonickej konferencie schválili vyplatenie spomínanej sumy, keďže grécky parlament vo štvrtok (25. 7.) odsúhlasil posledné body legislatívy, ktorú požadovali veritelia z tzv. Trojky: EÚ, Európskej centrálnej banky (ECB) a Medzinárodného menového fondu (MMF). Atény tak splnili posledné z 22 podmienok Trojky. Agentúre Bloomberg to dnes potvrdili tri zdroje z únie, ktoré nechceli byť menované.

Okrem 2,5 miliardy eur zo záchranného fondu eurozóny by Grécko malo dostať ešte 1,8 miliardy eur od MMF a kompenzácie vo výške 1,5 miliardy eur zo ziskov európskych centrálnych bánk z gréckych dlhopisov.

MMF bude o uvoľnení splátky z gréckeho úveru rokovať v pondelok 29. júla a v rovnaký deň sa zíde aj nemecký parlament, aby odsúhlasil podiel Nemecka na pomoci Grécku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies