Eurozóna schválila druhý balík pomoci Grécku vo výške 130 miliárd eur

NETKY.SK • 21 Február 2012, 07:53 • 2 min
Eurozóna schválila druhý balík pomoci Grécku vo výške 130 miliárd eur

Eurozóna schválila druhý balík pomoci Grécku vo výške 130 miliárd eur - Politika Ministri financií eurozóny po dvanásťhodinovom rokovaní v noci na dnes v Bruseli schválili druhý program finančnej pomoci pre Grécko. Podľa agentúry Reuters výška finančnej p

slovakia

left justify in out

img

Ministri financií eurozóny po dvanásťhodinovom rokovaní v noci na dnes v Bruseli schválili druhý program finančnej pomoci pre Grécko.
      Podľa agentúry Reuters výška finančnej pomoci zostala na dohodnutej sume 130 miliárd eur, pričom k menšej úprave došlo pri plánoch na zníženie gréckeho štátneho dlhu do roku 2020. Dohodnutú hranicu 120 percent dlhu HDP, ktorú schválili premiéri a hlavy štátov na októbrovom summite EÚ, dlhé nočné rokovania upravili na 121 percent. V súčasnosti grécky dlh predstavuje 160 percent HDP.
      „Finančný objem je 130 miliárd eur a dlh voči HDP bude 121 percent. Teraz pracujeme na konečnom stanovisku dohody,“ povedal ráno okolo 4.00 h nemenovaný diplomat pre Reuters.
      Ďalší zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, potvrdil, že diplomati po náročnej noci sa chcú dohodnúť na skresaní súčasného štátneho dlhu Grécka na úrovni 160 percent HDP na avizovaných 121 percent do roku 2020.
      Peter Spiegel, vedúci bruselskej redakcie denníka Financial Times, cez sociálnu sieť Tweeter naznačil, že súkromný sektor sa musel zrejme podriadiť ďalším ústupkom a veritelia tak prídu o ďalšie peniaze. Denník Financial Times uviedol, že súkromný sektor namiesto predpokladaných 50 percent odpisov gréckeho dlhu nakoniec odpíše 53,5 percenta nominálnej hodnoty gréckych štátnych dlhopisov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies