Eurozóna potrebuje spoločný rozpočet

NETKY.SK • 16 Júl 2017, 12:20 • 2 min
Eurozóna potrebuje spoločný rozpočet

BERLÍN - Eurozóna potrebuje spoločný rozpočet na zvýšenie investícií. Nemecko by malo byť pripravené urobiť viac pre Európu, možno aj zvýšením svojho finančného príspevku v rámci bloku.

slovakia

left justify in out

Uviedol to líder nemeckej koaličnej SPD Martin Schulz v strategickom dokumente.

 

"Nemecko je skvelá krajina, ale Nemecko môže urobiť viac," povedal Schulz, ktorého SPD je menšou stranou nemeckej vládnej koalície, pri predstavení svojho 10-bodového plánu pre moderné Nemecko a lepšiu Európu.

 

Schulz, bývalý predseda Európskeho parlamentu, povedal, že krajiny EÚ, ktoré nie sú členmi menového bloku, by nemali mať možnosť vetovať ďalšiu integráciu eurozóny a tí, ktorí ignorujú solidaritu v dôležitých otázkach, musia čeliť finančným sankciám.

 

Schulz dúfa, že porazí kancelárku Angelu Merkelovú vo voľbách 24. septembra. Ale SPD, ktorej preferencie po zvolení Schulza na čelo strany v januári tohto roku začali rásť, medzitým stratila dynamiku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies