Eurozóna nesúhlasí s odpísaním dlhov Grécka

NETKY.SK • 26 Január 2015, 15:20 • 2 min
Eurozóna nesúhlasí s odpísaním dlhov Grécka

BRUSEL - V rámci eurozóny takmer neexistuje podpora pre akékoľvek odpísanie dlhov Grécka, povedal šéf skupiny ministrov financií eurozóny (Eurogroup) Jeroen Dijsselbloem.

slovakia

left justify in out

"Najdôležitejšou vecou je to, že ak zostávate v eurozóne, dodržiavate pravidlá, ktoré máme. To platí pre všetky krajiny," povedal Dijsselbloem v pondelok novinárom pri príchode do Bruselu na schôdzku ministrov financií eurozóny. 

 

"Podmienky úverov sa už dosť zmiernili. V nadchádzajúcich rokoch budú úroky pre Grécko veľmi nízke. Dostali veľa času na splatenie pôžičiek. V Európe existuje veľmi malá podpora pre odpísanie dlhov," dodal šéf skupiny ministrov financií eurozóny. 

 

Predpokladá sa, že ministri financií eurozóny naznačia, že by mohli predĺžiť terajší program núdzovej pomoci pre Atény. Novej gréckej vláde by tak poskytli čas na rokovanie so zahraničnými veriteľmi o ekonomickej politike. Povedal to v pondelok Thomas Wieser, predseda pracovnej skupiny Eurogroup. "Moja predpoveď je taká, že sa bude musieť predĺžiť program núdzovej pomoci Grécku a to pomôže obom stranám, aby sa zblížili," uviedol Wieser. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona