Eurozóna bude potrebovať ďalšie monetárne stimuly

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:22 • 2 min
Eurozóna bude potrebovať ďalšie monetárne stimuly

RÍM - Európska ekonomika potrebuje viac monetárnych stimulov, aby podporila rast miery inflácie. Tá by mohla zostať nízko ešte určitý čas. V rozhovore, ktorý v nedeľu uverejnili noviny Corriere della Sera, to uviedol viceguvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta.

slovakia

left justify in out

"Inflácia v eurozóne je už istý čas výrazne pod cieľovou hodnotou a príliš nízka by mohla byť ešte niekoľko kvartálov,“ povedal. "Zhoršujúca sa situácia v globálnej ekonomike tlačí nadol ceny surovín a inflačné očakávania. To si vyžaduje viac monetárnych stimulov,“ doplnil. Šéf Európskej centrálnej banky Mario Draghi pritom vo štvrtok avizoval, že banka skúma ďalšie možnosti stimulačných opatrení.

 

Panetta zároveň vyhlásil, že sa zdá, že talianska ekonomika bude naďalej rásť takým tempom ako v prvom polroku tohto roka. Hospodárstvo krajiny sa dostalo z trojročnej recesie a talianska ekonomika si v prvom štvrťroku pripísala 0,4 % a v druhom 0,3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies