Eurovízia zrušila kontrakt s Číňanmi, vážne totiž porušili pravidlá

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 06:32 • 2 min
Eurovízia zrušila kontrakt s Číňanmi, vážne totiž porušili pravidlá

LISABON - Organizátori populárnej televíznej hudobnej súťaže Eurovízia tento rok zo dňa na deň tesne pred vysielaním finále zrušili kontrakt s čínskou televíziou Mango TV.

slovakia

left justify in out

Znamená to, že Číňania tento rok neuvidia druhé semifinále, ktoré sa koná vo štvrtok, ako ani finálový večer Eurovízie, ktorý je na programe v sobotu.

 

Podľa Európskej vysielacej únie (EBU), ktorá za Eurovíziou stojí, je dôvodom zrušenia čínska cenzúra. Čínska Mango TV totiž počas predchádzajúceho vysielania z politických dôvodov vystrihla vystúpenia dvoch umelcov.

Organizátori neuviedli, ktorí dvaja umelci sa stali obeťou čínskej cenzúry a prečo. "Cenzúra nie je v súlade s hodnotami univerzalizmu a inkluzivity, ktoré EBU zdieľa, ako ani s oslavou rôznosti prostredníctvom hudby, čo je tradícia, na ktorú sme hrdí," uvádza sa v stanovisku organizátorov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies