Eurovii a Hochtiefu už nič nebráni v podpísaní zmluvy na D3 pri Žiline

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 17:30 • 2 min
Eurovii a Hochtiefu už nič nebráni v podpísaní zmluvy na D3 pri Žiline

BRATISLAVA - Konzorciu stavebných firiem Eurovia a Hochtief už nestoja v ceste k podpísaniu zmluvy na vybudovanie diaľnice D3 pri Žiline žiadne prekážky.

slovakia

left justify in out

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) totiž pre TASR potvrdil, že ukončil konanie o námietkach pri súťaži na úsek Žilina, Strážov – Žilina, Brodno.
     

Práve združenie týchto dvoch stavebných spoločností dostalo od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) list, v ktorom diaľničiari akceptovali ich ponuku na výstavbu uvedenej časti diaľnice. Firmy predložili v súťaži druhú najnižšiu cenu v sume takmer 255 miliónov eur. Najnižšiu ponuku v tendri dala firma Skanska, a to 190 miliónov eur. Pre kartelovú dohodu ešte z minulosti ju však NDS zo súťaže vylúčila.
     

Skanska proti tomuto rozhodnutiu namietala na ÚVO, svoju námietku však následne stiahla. Informovalo o tom dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN). Preto mohol úrad konanie o námietkach ukončiť. "Rozhodnutie bude po nadobudnutí právoplatnosti zverejnené na webovom sídle úradu," uviedol hovorca ÚVO Ján Mažgút.
     

Spoločnosť Eurovia sa k súťaži zatiaľ vyjadrovať nechce. "Dátum podpísania zmluvy k zákazke Žilina, Strážov – Žilina, Brodno nebol stanovený a do jej podpisu sa k danej téme nebudeme bližšie vyjadrovať," informovala hovorkyňa spoločnosti Lenka Kubejová.
     

Štát pôvodne odhadoval, že uvedený diaľničný úsek na severe Slovenska postaví takmer za 284 miliónov eur. Cesta by sa mala podľa predpokladov stavať približne tri roky. Úsek je dlhý 4,25 kilometra a majú sa na ňom nachádzať štyri mosty a tunel s názvom Považský Chlmec. Okrem toho je na ňom aj 1,4-kilometrová estakáda ponad Hričovskú priehradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies