Euroval rozdeľuje pravicu, Mikloš nevidí priestor na spoluprácu s SaS

NETKY.SK • 7 November 2011, 23:39 • 2 min
Euroval rozdeľuje pravicu, Mikloš nevidí priestor na spoluprácu s SaS

Euroval rozdeľuje pravicu, Mikloš nevidí priestor na spoluprácu s SaS

slovakia

left justify in out

img

Téma záchranných mechanizmov eurozóny naďalej rozdeľuje bývalých koaličných partnerov SDKÚ-DS a SaS. Podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša to môže znemožniť aj ich prípadnú spoluprácu po marcových parlamentných voľbách.
"Ja si to neviem predstaviť bez toho, aby SaS zásadne nezmenila stanovisko v tejto oblasti," odkázal liberálom v dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12. Novú vládu čaká totiž napríklad schvaľovanie účasti Slovenska v trvalom Európskom stabilizačnom mechanizme (ESM), ktorý je podľa Mikloša v súčasnej krízovej situácii eurozóny nevyhnutný.
Podľa lídra SaS Richarda Sulíka to však tak nie je a napríklad aj Čína, ktorá má záujem na fungovaní eura, odmieta dať do eurovalu "čo len cent". Zvyšovať v tejto situácii záväzky Slovenska v záchranných mechanizmoch eurozóny je preto podľa neho vrcholne nezodpovedné.
Najvyšším predstaviteľom SDKÚ-DS však adresoval Sulík aj tvrdšie slová. "Ty a Mikuláš Dzurinda ste zapredali Slovensko len preto, aby vás v Bruseli chválili. Nad týmto sa zamysli. Tebe chýba česť v politike," vyčítal v diskusii Ivanovi Miklošovi.
"Toto je jasný dôkaz, že keď nedôjde k zmene postoja SaS k tejto zásadnej otázke, nie je možná spolupráca," reagoval minister financií s tým, že zo strany SaS ide o silný populizmus spôsobený iba snahou o zvyšovanie preferencií.
Slovensko sa ako člen eurozóny podľa Mikloša nemôže správať ako čierny pasažier, pretože na to krajina doplatí. "Takýto prístup by dostal Slovensko do izolácie a dôsledky tejto izolácie by dopadli na ľudí. Preto sú takéto populistické postoje veľmi nebezpečné, pretože si to v konečnom dôsledku odnesú ľudia," kritizoval postoj SaS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies