Eurostar spúšťa priame vlakové spojenie medzi Londýnom a Amsterdamom

NETKY.SK • 9 Február 2018, 21:11 • 2 min
Eurostar spúšťa priame vlakové spojenie medzi Londýnom a Amsterdamom

LONDÝN - Nadnárodná železničná spoločnosť Eurostar, využívajúca tunel pod Lamanšským prielivom, oznámila, že spustí priame spojenie medzi Londýnom a Amsterdamom. Informovala o tom v piatok stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Rýchlovlaky budú premávať medzi britskou metropolou a holandským hlavným mestom dvakrát denne od 4. apríla, pričom cesta bude trvať tri hodiny a 41 minút. Zo začiatku však bude fungovať iba jednosmerné spojenie z Londýna. Pasažieri cestujúci počas tohto obdobia opačným smerom budú musieť prestupovať v belgickom Bruseli, kde absolvujú i pasovú kontrolu, ktorá súvisí s prebiehajúcim procesom vystúpenia Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

 

Eurostar uviedol, že toto opatrenie je iba dočasné a pasová kontrola bude neskôr vybavovaná hneď v Amsterdame. Trvať by malo do konca roku 2019; oficiálnym termínom takzvaného brexitu je prelom marca a apríla budúceho roku. Priame vlakové spojenie medzi týmito mestami pred piatimi rokmi plánovala aj nemecká štátna prepravná spoločnosť Deutsche Bahn, ale od zámeru ustúpila. Snahy Eurostaru tiež sprevádzali mnohé technické i byrokratické problémy.

 

Linka bude čeliť konkurencii zo strany leteckých spojov, ktorých je medzi Londýnom a Amsterdamom približne 70 za deň. Eurostar však stavia na cene - cena jednosmerného lístka sa má začínať na 35 librách (v prepočte 39,40 eurách). Podľa spoločnosti nová služba skráti aj čas medzi Londýnom a Bruselom o 17 minút - na jednu hodinu a 48 minút.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies