Eurosocialisti Smer-SD nevylúčili zo svojich radov

NETKY.SK • 9 Október 2015, 18:07 • 2 min
Eurosocialisti Smer-SD nevylúčili zo svojich radov

BRATISLAVA – Predsedníctvo Strany európskych socialistov (PES) dnes na svojom rokovaní nevylúčilo Smer-SD, ani mu nepozastavilo členstvo v strane.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA on tom informoval vedúci delegácie Smeru-SD vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente Vladimír Maňka. Podľa neho však bude pravdepodobne monitorovať postoje a vyjadrenia Smeru-SD k migračnej kríze. Stranu na dnešnom rokovaní predsedníctva PES zastupoval podpredseda Smeru-SD Pavol Paška.


Frakcia sa v utorok večer dve hodiny zaoberala postojom Smeru-SD a jej predsedu Roberta Fica k utečencom. Eurosocialistom prekáža najmä avizované podanie žaloby Slovenska na súd v Luxemburgu proti právne záväznému aktu o kvótach, schválenému väčšinou ministrov vnútra členských krajín EÚ. „Vedeniu frakcie som vysvetľoval, že žaloba nie je namierená ani proti EÚ, ani proti niektorému členskému štátu. Je to naše právo,“ povedal Maňka s tým, že vo frakcii ho podporili predstavitelia sociálnodemokratických strán z Českej republiky, Bulharska a Malty. Slovensko má osem týždňov na rozhodnutie, či podá žalobu.


Fico ešte v pondelok v Štrasburgu vysvetľoval vedeniu socialistickej frakcie Európskeho parlamentu, aký má postoj k moslimom, k utečencom a k povinným kvótam. Podľa Maňku si ho však nepozvali eurosocialisti, ale o stretnutie požiadal sám Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies