Euroskupina sa v princípe dohodla na trojročnom programe pre Grécko

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:52 • 2 min
Euroskupina sa v princípe dohodla na trojročnom programe pre Grécko

BRUSEL/ATÉNY - Euroskupina sa v princípe dohodla na trojročnej finančnej pomoci pre Grécko. Peniaze na pomoc poskytne Európsky stabilizačný mechanizmus (ESM).

slovakia

left justify in out

Informovali o tom agentúry DPA a APA. Na to, aby sa mohli začať rokovania s Aténami, musia pomoc ešte schváliť národné parlamenty členských krajín eurozóny, uviedla dnes Euroskupina. Hodnota tretieho záchranného programu nebola spomenutá. Doteraz sa však hovorilo o 86 miliardách eur. Nový program bude financovaný z ESM.

 

Euroskupina privítala, že grécky parlament schválil prvé úsporné a reformné opatrenia. Formálny začiatok rokovaní o treťom balíku pomoci medzi veriteľmi a Gréckom sa očakáva koncom tohto týždňa. Podľa predchádzajúcich vyjadrení šéfa Euroskupiny Jeroena Dijsselbloema by rokovania o novom balíku pomoci mali trvať približne štyri týždne. Ich súčasťou by mal byť aj Medzinárodný menový fond (MMF).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies