Euroskupina je proti plánu na vytvorenie funkcie európskeho ministra financií

NETKY.SK • 7 December 2017, 16:57 • 2 min
Euroskupina je proti plánu na vytvorenie funkcie európskeho ministra financií

BRUSEL - Euroskupina sa podľa jej končiaceho šéfa Jeroena Dijsselbloema postaví proti plánom Európskej komisie (EK) na vytvorenie postu európskeho ministra financií.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že Euroskupina bude trvať na tom, aby mala vlastného šéfa," povedal bývalý holandský minister financií pred výborom Európskeho parlamentu (EP). "Euroskupina má silný pocit, že by malo existovať ohraničenie úlohy Euroskupiny, ktorá je združením ministrov financií, a úlohou Komisie, ktorá stráži dodržiavanie zmlúv EÚ."

 

Dijsselbloem končí vo funkcii šéfa združenia ministrov financií eurozóny, tzv. Euroskupiny, v polovici januára 2018. Jeho nástupcom sa stane portugalský minister financií Mario Centeno. EK v stredu 6. 12. navrhla vytvorenie úradu ministra financií EÚ, ktorý by bol zároveň aj komisárom EÚ aj šéfom Euroskupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona