Euroskupina je pripravená na videokonferenciu hneď po výsledku volieb v Grécku

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 07:16 • 2 min
Euroskupina je pripravená na videokonferenciu hneď po výsledku volieb v Grécku

Euroskupina je pripravená na videokonferenciu hneď po výsledku volieb v Grécku - Svet Ministri financií eurozóny (Euroskupina) sú ochotní zorganizovať videokonferenciu hneď po tom, keď budú známe výsledky nedeľňajších parlamentných volieb v Grécku, potvrd

slovakia

left justify in out

img

Ministri financií eurozóny (Euroskupina) sú ochotní zorganizovať videokonferenciu hneď po tom, keď budú známe výsledky nedeľňajších parlamentných volieb v Grécku, potvrdili dnes diplomatické zdroje blízke EÚ, ktoré si želali zostať v anonymite.
      Videokonferencia by sa podľa týchto zdrojov mohla uskutočniť už v nedeľu večer (17.6.), avšak zatiaľ nič nebolo pevne dohodnuté, známa je len vôľa ministrov financií zúčastniť sa na takomto podujatí. Iniciatíva v tomto smere prislúcha predsedovi Euroskupiny a luxemburský premiér Jean-Claude Juncker zatiaľ na tieto informácie nereagoval.
      Cieľom narýchlo zvolanej videokonferencie ministrov financií by bolo poradiť sa, ako postupovať ďalej, ak v Grécku zvíťazí s jasnou prevahou ľavicové zoskupenie Syriza, ktoré nie je naklonené reformám. Bez realizácie reforiem Grécko nebude dostávať finančnú pomoc v rámci záchranného balíčka a hrozí mu vystúpenie z eurozóny. 
      Ministri financií by sa prostredníctvom telekonferencie chceli zhodnúť na spoločnom mediálnom stanovisku, aby sa tak predišlo neželaným vyhláseniam, ako sa stávalo v minulosti.
      Líder gréckeho radikálneho ľavicového zoskupenia Alexis Tsipras v stredu (13.6.) uviedol, že ak vyhrá nedeľňajšie voľby, určí desaťdňovú lehotu - do konania summitu EÚ 28. a 29. júna - na to, aby sa s lídrami EÚ dohodol na novom kole "tvrdých ale hodnotných rokovaní".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona