Európu zasiahli silné mrazy: Zomrelo množstvo ľudí!

NETKY.SK • 7 Január 2017, 06:30 • 2 min
Európu zasiahli silné mrazy: Zomrelo množstvo ľudí!

RÍM - Výrazný pokles teploty v európskych krajinách, ktorý na mnohých miestach sprevádza silný vietor a sneženie, mal v uplynulých dňoch za následok aj početné úmrtia. Mrazy sú nebezpečné predovšetkým pre bezdomovcov a úrady vyzývajú verejnosť, aby ohrozeným ľuďom pomáhali.

slovakia

left justify in out

Najvýraznejšia studená vlna za posledné roky spôsobila v piatok chaos v takmer celom Taliansku, pričom podľa tlačovej agentúry Ansa zahynuli dve osoby bez domova v regióne Kampánia. Z časti regiónu Umbria, ktorú postihlo v októbri ničivé zemetrasenie, hlásili teplotu mínus 15 stupňov Celzia. Vietor a sneženie si vyžiadali obmedzenia v železničnej, trajektovej a leteckej doprave.

 

Na území Poľska zaznamenali od štvrtka tri obete mrazov, čím celková bilancia od novembra stúpla podľa vládnych zdrojov na 46 úmrtí.


V Maďarsku zomrelo túto zimu na podchladenie už najmenej 80 ľudí, najnovšia studená vlna však v tomto počte zatiaľ nie je zarátaná. Napriek tomu ide o dvojnásobok oproti obdobiu spred jedného roka. Organizácia Maďarské sociálne fórum uviedla, že približne 30 ľudí umrzlo vo svojich domoch alebo bytoch, pretože nemali dosť peňazí na to, aby si mohli zakúriť.

Lotyšský štátny ústav súdneho lekárstva informoval, že od Silvestra zahynulo v tejto pobaltskej krajine v dôsledku mrazov 11 ľudí. Teplota na území Lotyšska poklesla v uplynulých dňoch pod mínus 20 stupňov Celzia.

Problémy spôsobené zimným počasím hlásili v piatok aj z krajín bývalej Juhoslávie, Bulharska, Grécka a Turecka. Podľa údajov tureckej agentúry DHA vietor a sneženie obmedzujú prevádzku oboch medzinárodných letísk v Istanbule, kde museli odvolať približne 400 piatkových a sobotňajších letov.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona