Európu podľa EK túto zimu nečaká plynová kríza

NETKY.SK • 9 November 2010, 13:17 • 2 min
Európu podľa EK túto zimu nečaká plynová kríza

Európu podľa EK túto zimu nečaká plynová kríza

slovakia

left justify in out

img

Európu túto zimu nečaká plynová kríza podobná tej z januára 2009, tvrdí komisár EÚ pre energetiku Günther Oettinger.
      V januári 2009 sa prerušili dodávky ruského plynu do Európy cez ukrajinské územie pre cenový spor medzi Moskvou a Kyjevom.
      "Neobjavili sa žiadne signály krízy, máme dobré obchodné a politické vzťahy s Gazpromom a ruskou vládou," povedal Oettinger pre  agentúru Reuters potom, ako predniesol prejav na Jesennej európskej konferencii o plyne konanej v Berlíne.
      Oettinger minulý týždeň navštívil Moskvu, kde ho ruskí predstavitelia ubezpečili o bezpečnosti dodávok plynu. Podľa komisára "všetky zúčastnené strany vedia, že udalosti z roku 2009 poškodili všetkých" - producentov aj tranzitné krajiny a tiež imidž plynu ako dostupného zdroja energie.
      Dodal, že únia má systém rýchleho varovania a stanovenú úroveň minimálnych zásob, ktoré jej majú pomôcť v prípade prerušenia dodávok plynu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies