Európskym majstrom v skladaní Rubikovej kocky je Nemec

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 10:47 • 2 min
Európskym majstrom v skladaní Rubikovej kocky je Nemec

PRAHA - Európskym majstrom v skladaní Rubikovej kocky sa stal Nemec Phillip Weyer. Na 7. ročníku majstrovstiev Európy, ktoré sa konali v nedeľu 17. júla v Prahe, poskladal hlavolam v priemernom čase 7,88 sekundy. Na podujatí však bol až druhým najlepším súťažiacim, pretože najlepší čas dosiahol Austrálčan Feliks Zemdegs. Tomu sa farebnú kocku podarilo poskladať za 7,07 sekundy.

slovakia

left justify in out

Na akcii súťažilo viac ako päťsto účastníkov v 18 kategóriách, medzi ktorými bolo aj skladanie Rubikovej kocky so zakrytými očami. V hlavnej kategórii, ktorou bolo skladanie klasickej formy hlavolamu 3x3x3, ho súťažiaci museli poskladať päťkrát. Z ich výsledkov následne vyradili najlepší a najhorší čas, pričom zo zvyšných troch vyrátali priemer.

 

Hlavolam, ktorý je dnes známy ako Rubikova kocka, vymyslel maďarský vynálezca Ernő Rubik v roku 1974. Podľa organizátorov podujatia sa od jej vynájdenia predalo viac ako 400 miliónov kusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona