Európsky zbor solidarity má prvú účastníčku pôsobiacu v Budapešti

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 14:04 • 2 min
Európsky zbor solidarity má prvú účastníčku pôsobiacu v Budapešti

BRUSEL – Európsky zbor solidarity má svoju prvú účastníčku. Dobrovoľníčka Manon prišla tento týždeň do Budapešti, kde sa bude venovať popularizácii cezhraničnej spolupráce v Európe. Do dobrovoľníckeho zboru sa už prihlásili tisíce mladých Európanov.

slovakia

left justify in out

Francúzka Manon (22) je prvou vyslanou dobrovoľníčkou v rámci Európskeho zboru solidarity. V Budapešti bude mať na starosti propagáciu výsledkov programu podunajskej cezhraničnej spolupráce, do ktorého je zapojené aj Slovensko. Čoskoro jej prídu na pomoc ďalší dobrovoľníci.

 

"Som nadšený, keď vidím prvú dobrovoľníčku Európskeho zboru solidarity. Mnoho mladých Európanov je pripravených prispieť svojím dielom. Nabádam všetky organizácie, aby im na to dali príležitosť," vyhlásil eurokomisár pre vzdelanie, kultúru, mládež a šport Tibor Navracsics.

 

Zbor dáva mladým ľuďom vo veku 18-30 rokov príležitosť zapojiť sa formou dobrovoľníctva do rôznych činností zameraných na solidárne riešenie problematických situácií v rámci EÚ. Eurokomisia očakáva, že im to prinesie skúsenosti a zručnosti na začiatku kariéry a podporí ich solidaritu, ktorá je jednou zo základných hodnôt Európskej únie.

 

Do tohto projektu, ktorý eurokomisia predstavila vlani v decembri, sa zatiaľ prihlásilo 25.000 mladých Európanov. Zbor začal fungovať pred dvoma týždňami a 36 organizácii odvtedy už oslovilo 2200 potenciálnych dobrovoľníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies