Európsky súdny dvor potvrdil sankcie EÚ voči skorumpovanému Janukovyčovi

NETKY.SK • 19 Október 2017, 17:50 • 2 min
Európsky súdny dvor potvrdil sankcie EÚ voči skorumpovanému Janukovyčovi

BRUSEL - Európsky súdny dvor (ESD) potvrdil vo štvrtok sankcie uvalené Európskou úniou na zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča na obdobie od marca 2015 do marca 2016.

slovakia

left justify in out

Janukovyč, ktorého zosadili v roku 2014, ušiel do Ruska a podal žalobu voči sankciám uvaleným v reakcii na obvinenia zo sprenevery a finančných zločinov. Následkom sankcií došlo v marci 2014 k zmrazeniu majetku Janukovyča a jeho syna Oleksandra v Európe na jeden rok a potom sa zmrazenie majetku ďalej každý rok predlžovalo.

 

ESD súhlasil s predchádzajúcim verdiktom Všeobecného súdu EÚ, ktorý tiež čiastočne potvrdil sankcie. Na Ukrajine sa vedie trestné konanie proti obom mužom, pokiaľ ide o spreneveru verejných financií alebo majetku. Janukovyč popiera akúkoľvek účasť na korupcii, pripomína agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies