Európsky súd zrušil rozhodnutie o zablokovaní fúzie UPS a TNT Express

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 14:46 • 2 min
Európsky súd zrušil rozhodnutie o zablokovaní fúzie UPS a TNT Express

BRUSEL - Všeobecný súd Európskej únie v pondelok zrušil rozhodnutie, ktorým Európska komisia (EK) zablokovala plánované prevzatie holandskej doručovateľskej firmy TNT Express (TNT) americkým konkurentom United Parcel Service (UPS).

slovakia

left justify in out

Brusel transakciu v objeme 6,9 mld. USD zamietol v januári 2013 pre obavy z ohrozenia hospodárskej súťaže na európskom trhu expresných doručovateľských služieb. UPS sa proti rozhodnutiu komisie odvolala, spoločnosť TNT však medzitým prevzala americká firma FedEx.

Všeobecný súd EÚ konštatoval, že rozhodovanie komisie sprevádzali procedurálne pochybenia. Analýza, o ktorú sa opieralo rozhodnutie komisie, totiž nevychádzala z toho istého modelu, o akom sa diskutovalo v čase posudzovania navrhovanej fúzie. Z tohto dôvodu komisia „porušila právo UPS na obranu“ svojich záujmov, uviedol súd.  

Hovorca komisie Ricardo Cardoso pre agentúru AP uviedol, že exekutíva EÚ rozhodnutie súdu „veľmi starostlivo študuje“ a v tejto fáze sa k problematike nebude bližšie vyjadrovať.

(1 EUR = 1,0592 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona