Európsky súd odobril dávky pre migrantov, zaplatia ich európski daňoví poplatníci

NETKY.SK • 30 August 2017, 10:16 • 2 min
Európsky súd odobril dávky pre migrantov, zaplatia ich európski daňoví poplatníci

BRUSEL – Európsky súd rozhodol, že štátni príslušníci z tretích krajín sveta budú mať nárok na poberanie sociálnych dávok , ktoré zaplatia európski daňoví poplatníci.

slovakia

left justify in out

Tomuto rozhodnutiu predchádzalo rozhodnutie o plánovanom prijatí Globálneho zákona o migrácii na 72. Valnom zhromaždení OSN, ktoré sa uskutoční v roku 2018. Tomuto zhromaždeniu bude predsedať slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

 

Zákon o migrácii je súčasťou Agendy 2030, ktorá sa okrem iného, taktiež zaoberá prínosom migrácie vrátane ekonomickej migrácie. Zákon má zlegalizovať ekonomickú migráciu do Európy na základe IT systému, ktorý budú spravovať nadnárodné či neziskové organizácie na prianie zamestnávateľov.

 

Prostredníctvom systému a na základe požiadaviek budú títo migratni presídľovaní ďalej do vyspelých krajín. Mnohí kritici tento zákon odsudzujú, pretože sa domnievajú, že zákon môže ohroziť národné štáty ako aj demokraciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies