Európsky sociálny fond oslavuje 60. výročie svojho vzniku

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:38 • 2 min
Európsky sociálny fond oslavuje 60. výročie svojho vzniku

BRATISLAVA - Tento rok si pripomíname 60. výročie založenia Európskeho sociálneho fondu (ESF). Európsky sociálny fond je pritom hlavný a najstarší európsky nástroj na investovanie do ľudského potenciálu. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Harvanová zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ako informuje Harvanová, dnes je tento fond dôležitou hnacou silou vytvárania pracovných miest, podpory lepšieho vzdelávania, modernej verejnej správy a sociálneho začlenenia. Predstavuje preto kľúčový nástroj, ako zabezpečiť spravodlivejšie pracovné príležitosti pre všetkých občanov. Počas súčasného programového obdobia ESF kladie dôraz na zamestnanosť mladých ľudí a sociálne začlenenie.

Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek tvrdí, že Európsky sociálny fond výrazne pomáha aj Slovensku. "Viac ako dve miliardy eur pôjdu v období rokov 2014 až 2020 na zvýšenie zamestnanosti mladých ľudí, zlepšenie kvality vzdelávania, ochranu znevýhodnených skupín a skvalitnenie verejnej správy. Európske prostriedky pomôžu nájsť uplatnenie pre 80-tisíc mladých ľudí. Desaťtisícom nezamestnaných zvýšia šance na uplatnenie sa na trhu práce a podporia lepšie začlenenie znevýhodnených skupín do spoločnosti. Prospech zo spoločnej Európy by sme totiž mali cítiť všetci, a najmä tí, čo to najviac potrebujú,“ dodal Chrenek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona