Európsky parlament sprísnil obchodovanie s tulením mäsom

NETKY.SK • 8 September 2015, 15:16 • 2 min
Európsky parlament sprísnil obchodovanie s tulením mäsom

ŠTRASBURG - Zákaz obchodovania s tuleními produktmi v EÚ sa sprísňuje. Domorodé kmene budú môcť aj naďalej obchodovať s tulením mäsom a ďalšími produktmi, ak pochádzajú z tradičného lovu za účelom zabezpečenia základných potrieb.

slovakia

left justify in out

Európsky parlament však zakáže obchodovanie s produktmi, ktoré pochádzajú z lovu zameraného na ochranu zásob rýb, čo zasiahne najmä škandinávske podniky. Informovala o tom agentúra DPA. Európska únia pre ochranu zvierat v roku 2009 zakázala obchodovanie s tuleními produktmi, napríklad kabátmi či kabelkami z tulenej kožušiny a s tulením mäsom. Kompletný zákaz však ponúkal výnimky, v ktorých teraz parlament podnikol ďalšie škrty.

 

Európsky parlament a členské štáty sa už medzičasom dohodli na nových pravidlách. Po formálnom schválení jednotlivými vládami by nové pravidlá mohli vstúpiť do platnosti ešte v tomto roku. EK koncom roka 2019 preverí, ako zasiahli spoločenstvo Inuitov, pre ktorých je lov tuleňov a tulenie produkty kritické pre ich prežitie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies