Európsky parlament rozhodol o sankciách pre europslanca Korwina-Mikkeho, ktorý urazil ženy

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 21:20 • 2 min
Európsky parlament rozhodol o sankciách pre europslanca Korwina-Mikkeho, ktorý urazil ženy

BRUSEL - Poľský europoslanec Janusz Korwin-Mikke bude čeliť sankciám zo strany Európskeho parlamentu (EP) vzhľadom na sexistické a dehonestujúce vyhlásenia na adresu žien, ktoré minulý týždeň predniesol v europarlamente.

slovakia

left justify in out

O sankciách na dnešnom zasadnutí v Bruseli rozhodla Konferencia predsedov výborov EP. Podoba sankcií a prípadne aj výška finančnej pokuty budú spresnené na budúci týždeň.

 

Krajne pravicový europoslanec minulý týždeň počas miniplenárneho zasadnutia EP uviedol, že "ženy zarábajú menej ako muži, pretože sú menšie, slabšie a menej inteligentné".

 

 

Korwin-Mikke už bol finančne potrestaný: v júli 2016 za rasistické výroky na adresu utečencov (zastavením poslaneckých aktivít na päť dní a zmrazením finančných prídavkov na desať dní vo výške 3060 eur) a v roku 2015 za hajlovanie na pôde EP a za prirovnanie mladých nezamestnaných k "černochom".

 

Najnovšie sexistické výroky poľského europoslanca viedli k obrovskej vlne kritiky v radoch európskej populácie.

 

Internetová petícia, ktorá žiada dočasné vylúčenie Korwina-Mikkeho z europarlamentu, mala k dnešnému dňu vyše 650.000 podpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona