Európsky parlament rozhodne o sprísnenej tabakovej smernici

NETKY.SK • 8 Október 2013, 09:53 • 2 min
Európsky parlament rozhodne o sprísnenej tabakovej smernici

BRUSEL - Európsky parlament bude v utorok hlasovať o sprísnenej regulácii na trhu s tabakovými výrobkami.

slovakia

left justify in out

Návrh smernice Európskej komisie (EK) počíta so zväčšením plochy pre varovania o škodlivých následkoch fajčenia na obaloch od cigariet, zákazom väčšiny príchutí v tabakových výrobkoch, akou je napríklad mentolová, a s obmedzením prístupu k elektronickým cigaretám.

Na základe smernice z roku 2001 musia všetky členské štáty únie zabezpečiť zverejňovanie varovných textov na obaloch od cigariet. V roku 2005 EK odporučila sériu obrázkov, ktoré majú ilustrovať zdravotné riziká spojené s fajčením. Vo väčšine krajín EÚ sa už cigarety predávajú s takýmito odstrašujúcimi obrázkami. Po prípadnom schválení v EP bude musieť novú legislatívu potvrdiť všetkých 28 členských štátov. Podľa Európskej komisie zomrie v EÚ v dôsledku fajčenie každý rok 700 tis. ľudí a zdravotné náklady súvisiace s tabakom dosiahnu ročne zhruba 25 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies