Európsky parlament podporil obmedzenie letového času

NETKY.SK • 9 Október 2013, 14:59 • 2 min
Európsky parlament podporil obmedzenie letového času

BRUSEL - Európsky parlament podporil opatrenia na obmedzenie letového času. Poslanci v dnešnom hlasovaní v pléne zamietli návrh uznesenia, ktorý Európsku komisiu vyzýval k stiahnutiu nových pravidiel.

slovakia

left justify in out

Komisia by mala teraz schváliť nové pravidlá týkajúce sa maximálnej doby letu pre pilotov a posádky lietadiel. Obmedziť chcú napríklad nočnú letovú službu na 11 hodín či predĺžiť čas odpočinku, aby sa zvýšila bezpečnosť letov. Agentúru SITA informovala Soňa Miháliková Mellak z Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

"Faktom zostáva, že každý národný bezpečnostný regulátor tieto opatrenia podporil," uviedol v rozprave pred hlasovaním predseda Výboru pre dopravu a cestovný ruch Brian Simpson. Hlasovanie poslancov znamená, že parlament nie je proti komisiou navrhovaným opatreniam týkajúcim sa obmedzenia času letu. Ich cieľom je posilniť bezpečnosť letov. Komisia chce napríklad obmedziť nočnú letovú službu na 11 hodín, predĺžiť obmedzenie celkového času letu v období 12 mesiacov a predĺžiť čas odpočinku. Čeliť tak chcú celkovej únave po dlhých letoch a v prípade prerušovaných letových rozvrhov. 

Nové pravidlá prijali európski poslanci v rámci "komitologického" postupu, ktorý Európskemu parlamentu umožňuje návrh vykonávacích opatrení zamietnuť, ale nie pozmeniť. Za uznesenie hlasovalo 218 poslancov, 387 bolo proti a 66 sa zdržalo hlasovania. Na to, aby uznesenie prešlo, bola potrebná absolútna väčšina hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies