Európsky parlament by uvítal, keby Slovensko uznalo nezávislosť Kosova

NETKY.SK • 29 Marec 2012, 12:02 • 2 min
Európsky parlament by uvítal, keby Slovensko uznalo nezávislosť Kosova

Európsky parlament by uvítal, keby Slovensko uznalo nezávislosť Kosova - Politika Európsky parlament by uvítal, keby päť členských štátov EÚ vrátane Slovenska, ktoré zatiaľ neuznali nezávislosť Kosova, nasledovalo príklad ostatných krajín, ktoré tak už ur

slovakia

left justify in out

img

Európsky parlament by uvítal, keby päť členských štátov EÚ vrátane Slovenska, ktoré zatiaľ neuznali nezávislosť Kosova, nasledovalo príklad ostatných krajín, ktoré tak už urobili. Uvádza sa to v jednom z uznesení, ktoré dnes schválil Európsky parlament (EP). TASR o tom dnes informovala kancelária EP na Slovensku.
      EP by zároveň "uvítal", keby sa tieto krajiny aktívnejšie zapojili do sprostredkovania rozhovorov medzi Srbskom a Kosovom. "EP pripomína, ako je pre EÚ dôležité, aby viedla dialóg s Kosovom, a považuje tento záväzok za dôležitý pre zachovanie stability a bezpečnosti v bezprostrednom susedstve EÚ," konštatuje europarlament v schválenom uznesení o procese integrácie Kosova do Európskej únie.
      Nastupujúci premiér Robert Fico (Smer-SD) už počas svojej predchádzajúcej vlády odmietol uznať nezávislosť Kosova. Argumentoval tým, že vyhlásenie samostatnosti porušilo zásady medzinárodnej legislatívy, napríklad v oblasti nedotknuteľnosti hraníc. Postoj zrejme nezmení ani počas svojho druhého pôsobenia na čele vlády. "Nevidíme žiadne dôvody na uznanie Kosova ako samostatného štátu," povedal Fico po rokovaní za okrúhlym stolom s predstaviteľmi opozície 15. marca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona