Európsky investičný fond a ČSOB podporia malé a stredné podniky v objeme 100 miliónov eur

NETKY.SK • 26 September 2016, 13:53 • 2 min
Európsky investičný fond a ČSOB podporia malé a stredné podniky v objeme 100 miliónov eur

BRATISLAVA - Európsky investičný fond (EIF) a Československá obchodná banka (ČSOB) podpísali na Slovensku prvé dve zmluvy o poskytnutí záruk pre malé a stredné podniky. Sú súčasťou Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI). Prvá z nich, týkajúca sa záruk z programu COSME, umožní ČSOB v nasledujúcich troch rokoch poskytnúť úvery v objeme 100 mil. eur pre viac ako 5 800 malých a stredných podnikov na Slovensku. EIF poskytne ČSOB priame záruky z programu COSME s finančným krytím Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Druhá podpísaná zmluva, o zapojení sa do programu InnovFin, umožní ČSOB poskytovať inovatívnym podnikom na Slovensku počas nasledujúcich dvoch rokov úvery so zárukami EIF, podporené z rámcového programu EÚ pre výskum a inovácie Horizont 2020. Predpokladá sa, že táto podpora EÚ pre inovatívne podniky na Slovensku vygeneruje úverové portfólio v hodnote 35 mil. eur.


"Sú to prvé dve dohody o zárukách pre malé a stredné podniky, ktoré podpisujeme. Ale dúfame, že počas slovenského predsedníctva Rady Európskej únie budú nasledovať ďalšie,” uviedol výkonný riaditeľ EIF Pier Luigi Gilibert.

 

Ako povedal Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie zodpovedný za Energetickú úniu, investície spadajúce pod Junckerov investičný plán je možné kombinovať aj s inými zdrojmi financovania z EÚ. “Tento plán je natoľko úspešný, že sme ohlásili jeho navýšenie a zdvojnásobenie kapacity,“ povedal Šefčovič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies