Európsky futbalový víkend - 19.týždeň

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 20:20 • 2 min
Európsky futbalový víkend - 19.týždeň

BRATISLAVA - Aktuálne informácie o zranených, uzdravených, vykartovaných a potrestaných hráčoch z európskych futbalových líg.

slovakia

left justify in out

Varaneho čaká operácia, bude mimo štyri až šesť týždňov

12. mája - Talentovaný stopér futbalového Realu Madrid Raphael Varane bude potrebovať operáciu zraneného pravého kolena a bude mimo štyri až šesť týždňov. Dvadsaťročný stopér si privodil zdravotnú indispozíciu v sobotňajšom ligovom zápase na ihrisku Espanyolu Barcelona (1:1), keď musel striedať po 19 minútach. "Som smutný. Dnešné vyšetrenia odhalili zranenie menisku. Podstúpim zákrok čo najskôr," uviedol Varane prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Zaváhanie Realu na ihrisku Espanyolu znamenalo, že FC Barcelona získal svoj 22. ligový primát.

Varane mimo hry do konca sezóny

12. mája - Talentovaný stopér futbalového Realu Madrid Raphael Varane si privodil zdravotnú indispozíciu v sobotňajšom ligovom zápase na ihrisku Espanyolu Barcelona (1:1). Zranenie kolena vyradí 20-ročného Francúza z hry do konca aktuálnej sezóny. "Má poškodený meniskus. Musíme počkať na výsledky vyšetrení, ale nevyzerá to s ním dobre," vyhlásil klubový riaditeľ Emilio Butragueňo pre televíziu Canal Plus. "Nechcem prognózovať pred vyjadrením lekárov, ale zdá sa, že jeho zranenie je pomerne vážne. Podľa mňa vynechá finále Copa del Rey i stretnutia zostávajúce do konca ligového ročníka," uviedol ešte na pozápasovej tlačovej besede tréner "bieleho baletu" José Mourinho.

Zaváhanie Realu na ihrisku Espanyolu znamenalo, že FC Barcelona získal svoj 22. ligový primát.

Götze bude fit pred finále

10. mája - Podľa trénera nemeckého klubu Borussie Dortmund Jürgena Kloppa stihne jeho zverenec Mario Götze finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov, ktoré sa uskutoční 25. mája v londýnskom Wembley. Štyridsaťpäťročný kouč povedal, že Götze, ktorý po konci aktuálnej sezóny posilní práve mníchovský tím, bude nasledujúci týždeň vyklusávať a v ďalšom sa už môže naplno zapojiť do tréningového procesu.

Talentovaný 20-ročný stredopoliar si poranil zadný stehenný sval na ľavej nohe v odvetnom semifinálovom stretnutí s Realom Madrid, no podľa Kloppa je "týždeň bežeckej prípravy a týždeň tréningu optimálny na návrat do zostavy".

Lokomotiv v boji o EL UEFA vyzve CSKA, Ďurica len na tribúne

9. mája - Futbalistov Lokomotivu Moskva čaká počas nadchádzajúceho víkendu dôležité stretnutie v najvyššej ruskej súťaži v boji o pohárovú Európu. Zverenci Slavena Biliča privítajú v nedeľu v rámci 28. kola aktuálneho lídra tabuľky CSKA Moskva. Slovenský obranca "železničiarov" Ján Ďurica nebude môcť nastúpiť do duelu pre trest za žlté karty. "Matematika je jasná, musíme vyhrať všetky tri zostávajúce zápasy, aby sme mali šancu splniť náš cieľ, ktorým je účasť v pohárovej Európe. Keďže sme takmer celú jarnú časť prehajdákali a postrácali body, musíme zabrať teraz v závere. Zvíťazili sme v ostatných dvoch súbojoch, takže verím, že chalani sa vyhecujú aj proti CSKA," povedal dunajskostredský rodák pre svoju oficiálnu stránku.

Lokomotivu patrí v tabuľke 10. miesto, na konte má 40 bodov. Za Spartakom Moskva, ktorý je prvým klubom na priečke zaručujúcej účasť v Európskej lige UEFA 2013/2014, zaostáva o štyri body. Do konca sezóny zostávajú tri kolá. Ďuricu čaká po zápase stretnutie s fanúšikmi v klubovom bare, kde bude odpovedať na ich otázky, rozdávať autogramy a pripraví im aj ochutnávku jedál zo slovenskej kuchyne. Pre 31-ročného slovenského reprezentanta pôjde o druhý míting s priaznivcami v priebehu roka, prvýkrát ho absolvoval vlani v novembri.

Rafinha si vykoledoval dvojzápasový dištanc

9. mája - Obranca Bayernu Mníchov Rafinha nedohral sobotňajšiu bundesligovú generálku na finále futbalovej Ligy majstrov s Borussiou Dortmund a nezostalo len pri červenej karte. Úderom lakťom do tváre Jakuba Blaszczykowského a pichnutím prstom do líca poľského krídelníka pred odchodom do šatne sa Brazílčan pripravil o možnosť nastúpiť v dvoch záverečných zápasoch tejto sezóny najvyššej nemeckej súťaže. Súčasťou disciplinárneho trestu od národného futbalového zväzu (DFB) je aj pokuta 15-tisíc eur. Incident medzi Rafinhom a Blaszczykowským viedol k verbálnej výmene názorov medzi trénerom domácej Borussie Jürgenom Kloppom a športovým riaditeľom Bayernu Matthiasom Sammerom. Žltú kartu dostal od rozhodcu Petra Gagelmanna aj Blaszczykowski.

Už istí nemeckí šampióni z Mníchova sa môžu proti testu odvolať. Inak Rafinha určite nezasiahne do sobotňajšieho duelu s Augsburgom a nasledujúci víkend bude absentovať v zostave proti Borussii Mönchengladbach.

Na Bayern čakajú ešte dva vrcholy sezóny - finále Ligy majstrov proti Dortmundu 25. mája v londýnskom Wembley a berlínske finále Nemeckého pohára 1. júna s VfB Stuttgart.

Makov Norimberg do konca sezóny bez Američana Chandlera

9. mája - Obranca futbalového 1. FC Norimberg Timmy Chandler si už v tejto bundesligovej sezóne nezahrá. Podľa klubu si Američan v nedeľu na tréningu pretrhol väz ľavého kolena a čaká ho troj- až štvortýždňová pauza. Norimberčanom nepomôže v dvoch záverečných zápasoch tejto sezóny proti Fortune Düsseldorf a Werderu Brémy. V ročníku 2012/13 nastúpil na 30 stretnutí, skóroval raz. Tím, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentant Róbert Mak, sa nachádza na 13. priečke tabuľky a má istotu bundesligovej príslušnosti aj v nasledujúcej sezóne. Chandlerovo zranenie môže väčšmi zasiahnuť do plánov trénera reprezentácie USA Jürgena Klinsmanna. V júni jeho zverencov čakajú tri dôležité duely kvalifikácie MS 2014.

Gerrard vynechá záver Premier League aj zápasy Anglicka

7. mája - Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Steven Gerrard nenastúpi v záverečných stretnutiach svojho klubu FC Liverpool v rámci najvyššej anglickej súťaže v sezóne 2012/2013 a koncom týždňa podstúpi operáciu ľavého ramena. Chirurgický zákrok a následná rekonvalescencia mu zabránia v štarte v Premier League proti Fulhamu, Queens Park Rangers a medzištátnych prípravných zápasoch anglickej reprezentácie proti Írsku a Brazílii.

Pôvodne sa očakávalo, že stredopoliar FC Liverpool dohrá ligovú sezónu a až potom absolvuje operáciu boľavého ramena, ktoré mu dlhodobo spôsobuje problémy. Tridsaťdvaročný futbalista by mal byť svojmu klubu a národnému tímu k dispozícii do začiatku nasledujúceho súťažného ročníka. "Nezničiteľný" Gerrard absolvoval v aktuálnej sezóne Premier League plnú minutáž v drese mužstva z Anfieldu. Angličania nastúpia v prestížnych prípravných dueloch proti Írom 29. mája vo Wembley a 2. júna na nich čaká stretnutie v Riu de Janeiro proti domácim Brazílčanom.

Brankár Lokerenu do konca sezóny mimo po náraze do žrde

7. mája - Futbalový brankár belgického prvoligového Lokerenu Boubacar Barry pravdepodobne vynechá zvyšok sezóny 2012/2013. Gólman z Pobrežia Slonoviny bol dva dni v nemocnici po tom, ako v nedeľňajšom stretnutí 6. kola v skupine o titul na ihrisku FC Bruggy (1:2) narazil hlavou do žrde. Tridsaťtriročný rodák z Abidjanu bol po incidente krátko v bezvedomí a potom pokračoval v zápase. "Neočakávame, že Barry bude hrať v nejakom zostávajúcom dueli play-off," uviedol v utorok hovorca Lokerenu Romain Van Schoor. Sezóna sa v Belgicku skončí 19. mája.

Kucka už trénuje, v stredu možno pomôže Janovu

7. mája - Slovenský defenzívny stredopoliar pôsobiaci v talianskom prvoligovom futbalovom klube FC Janov Juraj Kucka už trénuje a mohol by pomôcť tímu v stredajšom ligovom stretnutí 36. kola na ihrisku FC Turín. Informáciu priniesla internetová stránka fantagazzetta.com.

Dvadsaťšesťročný bojnický rodák si zranil v zápase 31. kola proti SSC Neapol ľavé koleno a mesiac pauzoval. Janovčania bojujú o zotrvanie v najvyššej súťaži Serie A, momentálne sa nachádzajú tesne nad pásmom zostupu s 35 bodmi. Na krk im dýcha dvojica tímov Palermo (32 bodov) a Siena (30). Do konca sezóny zostávajú tri kolá.

Juraj Kucka prišiel do FC Janov v januári 2011 z pražskej Sparty. S "rossoblu" vtedy podpísal zmluvu s platnosťou na 4,5 roka. Predtým hrával aj v Podbrezovej a Ružomberku.

Bartona potrestala Národná etická komisia - podmienkou

7. mája - Francúzska Národná etická komisia (CNE) vyriešila prípad s homofóbnymi urážkami futbalistu Olympique Marseille Joeyho Bartona podmienečným dvojzápasovým dištancom. Anglický stredopoliar na sociálnych sieťach častoval hanlivými výrokmi obrancu parížskeho Saint-Germain Thiaga Silvu, okrem iného ho nazval "obéznym transsexuálom". Zatiaľ čo etická komisia Francúzskej futbalovej federácie v apríli alibisticky vyhlásila, že nevie hodnoverne preložiť Bartonove slová, CNE konala o niečo ráznejšie.

"CNE uložila Bartonovi podmienečný trest zákazu štartu v dvoch stretnutiach za verbálny útok na hráča PSG," oznámil Olympique. Barton v Marseille iba hosťuje z Queens Park Rangers, počas víkendu vyhlásil, že by rád zostal.

Pogba si vypľuval trojzápasový dištanc

6. mája - Paul Pogba príde o záverečné tri stretnutia triumfálneho pochodu futbalistov Juventusu Turín za obhajobou titulu talianskych šampiónov. Disciplinárna komisia Serie A ho potrestala trojzápasovým dištancom za opľutie obrancu Palerma Salvatoreho Aronicu v nedeľňajšom súboji, ktorým si Juventus zabezpečil prvenstvo v súťaži. Turínčania doma vyhrali 1:0 a na čele tabuľky majú nedostihnuteľný 11-bodový náskok pred druhým SSC Neapol. Pogba po červenej karte duel nedohral, rozhodca ho vylúčil v 83. minúte. Dvadsaťročný francúzsky stredopoliar sa v talianskom tíme uchytil po vlaňajšom prestupe z Manchestru United, prišiel ako voľný hráč. Spytovať svedomie si bude v zápasoch s Atalantou Bergamo, Cagliari a Sampdoriou Janov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies